VolwassenenHeb je al langere tijd psychische klachten, die zo veel last veroorzaken dat je moeite krijgt om normaal te blijven functioneren? Zoek je hulp? Blijf er niet te lang mee rond lopen.

Schroom niet en neem contact op met je huisarts. Deze kan met je bespreken wat de mogelijkheden zijn en je eventueel doorverwijzen naar PSY-IJsselmonde.

Behandeling

In de Generalistische Basis GGZ worden mensen behandeld met lichte tot matige psychiatrische problematiek. De zorgvraag wordt bepaald op basis van HoNOS+(een internationaal erkende vragenlijst) en scoringsschema met kleurcode, die uitgedrukt wordt in een zorgvraagtype, de verwachte behandelinzet. Om voor behandeling in aanmerking te komen, moeten je klachten in die mate ernstig zijn dat we spreken van een psychische stoornis zoals een stemmingsstoornis/depressie of een angststoornis. Een geldige verwijsbrief is NOODZAKELIJK. De kosten worden dan veelal (grotendeels) vergoed vanuit de zorgverzekering/basisverzekering. Wettelijk eigen risico komt voor eigen rekening van de patiënt.

Onderzoek volwassenen

Vaak is aanvullend onderzoek (diagnostiek) nodig om klachten beter te kunnen begrijpen. Het onderzoek kan bestaan uit meerdere gesprekken en psychologisch onderzoek.

Denk aan: intelligentieonderzoek, neuropsychologisch onderzoek of andere vragenlijsten over je functioneren. Bij Psy-IJsselmonde wordt onderzoek gedaan wat binnen de BGGZ past. Ernstige problematiek wordt verwezen naar de SGGZ.

De onderzoeksresultaten worden besproken in een gesprek met jou, waarna een advies gegeven wordt voor de meest aangewezen behandeling.

Aanbod

PSY-IJsselmonde behandelt mensen met:
• Angststoornissen
• Stemmingsstoornissen (Depressie)
• Identiteitsproblemen
• Relatie- of gezinsproblematiek
• Psychosomatische stoornissen
• Spanningsklachten/ burn-out
• Rouwverwerking
• Trauma gerelateerde problematiek/ EMDR

Deze lijst is niet volledig. Als je twijfelt of Psychologenpraktijk IJsselmonde iets voor je kan betekenen, neem dan gerust contact op of ga bij je huisarts langs voor overleg. Houd er rekening mee dat niet alle psychische aandoeningen worden vergoed uit de GBGGZ (NIET VERGOED aanpassingsstoornis, relatietherapie en werk gerelateerde klachten).